top of page

Of het nu recreatief is of op professioneel niveau, sporten is van belang voor ieder mens. Goede zorg en onderhoud van je lichaam is noodzakelijk om te kunnen sporten zoals jij wilt. Daarbij is een goede voorbereiding voor het sporten én goed herstel na het sporten essentieel. Hiermee voorkom je blessures en houd je sporten leuk.

Sportmassage is een vorm van massage waarbij specifieke massagetechnieken worden gebruikt om toegang te krijgen tot je diepere spierlagen. Verhard weefsel wordt soepel gemaakt en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Sportmassage is mogelijk als deelmassage, maar ook je hele lichaam kan worden behandeld.

Deze massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar is ook waardevol als je last hebt van gespannen spieren.

 

Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten waarvan de oorzaak kan liggen in een onjuiste of ongunstige statische werkhouding. Door een verkrampte houding kunnen veranderingen in je spieren optreden. Spieren verkorten en/of raken overbelast. Er kunnen ‘knopen’ ontstaan; lokale verhardingen in de spierbuik waarbij de doorbloeding belemmert raakt. Met het toepassen van bepaalde massagegrepen kan ik deze knopen deactiveren; de doorbloeding wordt hiermee verbetert, de spierspanning wordt verlaagd en de spier wordt weer soepel.

Sportmassage, gericht op de sporters, kan voor of na de inspanning. 

  • Voorbereidend: Voor de inspanning worden de spieren op de juiste spierspanning gebracht en beter doorbloed. Dit zorgt ervoor dat blessures worden voorkomen. Ook wordt hiermee de kans op spierpijn verkleind. Daarnaast helpt de massage om je mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie, zodat je optimaal kan presteren.

  • Herstelbevorderend: Na de inspanning is de massage bedoeld om het herstel van je lichaam te bevorderen. Dehydratie (ontwatering) en het herstellen van de weefsels staat centraal. Afvalstoffen worden door middel van massage beter afgevoerd. Je lichaam zal weer sneller en beter voorbereid zijn op een volgende inspanning. 

Sportmassage is eigenlijk veel breder dan het in eerste instantie lijkt. Bij mij kan je namelijk, naast de massage, ook terecht voor:

  • het bekijken en beoordelen van blessures

  • functietesten van spieren en gewrichten

  • opsporen van verhardingen in de spieren

  • aanleggen van tapes en/of bandages als stabilisatie en ondersteuning van verzwakte of herstellende gewrichten en spieren.

Sportmassage: goed voor lijf en leden, maar ook gewoon heel fijn en belonend. Want, een moment voor jezelf. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
 

Sportmassage ontspanningsmassage praktiijk sprankel lichaam spieren
bottom of page