top of page

Ontspanningsmassage wordt al eeuwenlang toegepast, het is de oudste manuele therapie. En dat is niet voor niets. Kies bij Praktijk Sprankel voor een ontspanningsmassage die bij jou past en denk daarbij ook eens aan een Indian Head Massage (zie onder aan deze pagina).  

 

Iedereen heeft in het dagelijkse leven in meer of mindere mate te maken met spanningen en stress. En ieder mens heeft ontspanning nodig om lichaam en geest te laten herstellen van die inspanning en stress. Krijgen we niet de tijd om bij te komen, dan stapelen vermoeidheid en stress zich op. 

 

Een ontspanningsmassage ontspant je spieren, maakt pezen, spieren en gewrichten soepeler, verbetert de doorbloeding van je huid en van het onderliggende bind- en spierweefsel. Daarnaast verbetert het je algemene stofwisseling en stimuleert het de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht.

 

Ontspanningsmassage is een moment voor jezelf met aandacht voor je lichaam én geest.

Een doeltreffende manier dus om stress te laten varen en tot rust te komen. De rustige manier van masseren stimuleert daarnaast ook de aanmaak van endorfine en oxytocine in het lichaam. Deze lichaamseigen stofjes remmen de aanmaak van stresshormonen én ze bevorderen een gevoel van gelukzaligheid. Massage wordt ook wel het ‘goede medicijn’ genoemd; alleen maar fijne bijwerkingen.

 

Je kan natuurlijk ook zonder duidelijke aanleiding voor een ontspanningsmassage kiezen. Jezelf verwennen is namelijk ook een goede reden!

Indian Head Massage

De meest ontspannende hoofdmassage. In India hadden ze dit al eeuwen geleden door, ondertussen is deze massagevorm overgewaaid naar Europa en ondervinden ook wij hoe effectief deze methode is. 

Want je hoofd, nek en schouders zijn gebieden die een groot deel van de dagelijkse spanning opslaan.  De Indian Head Massage is een massagevorm die zorgt voor directe ontspanning en verlichting van pijn in je hoofd en je nek-schouderregio. Hij kan over de kleding heen worden gegeven, als aparte behandeling maar is ook zeker mogelijk als aanvulling op een uitgebreidere ontspanningsmassage

Inrichting massagepraktijk gericht op ontspanning
bottom of page